3/6/09

Σκάνδαλο SIEMENS

ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΣΕ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ…

1. Ζούμε απίστευτες καταστάσεις. Έχουμε μία κυβέρνηση η οποία άφησε τους δύο βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση SIEMENS να κυκλοφορούν ελεύθεροι δύο χρόνια τώρα και τελικά να δραπετεύσουν ανενόχλητοι στο εξωτερικό. Οι υπουργοί της…αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη, αλλά μένουν στη θέση τους. Στο υπουργείο Εξωτερικών οι διπλωματικοί υπάλληλοι αφήνουν τελείως ακάλυπτη την υπουργό, καταρρίπτοντας την προσπάθειά της να επιρρίψει σε υπαλλήλους την ευθύνη για την εγκληματική καθυστέρηση στην υπόθεση
2. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να δικαιολογήσει ότι ορθώς συνελήφθησαν μέλη της οικογενείας των κατηγορουμένων! Τους άφησαν δηλαδή να φύγουν και τώρα την πληρώνει η οικογένειά τους. Αυτή η αθλιότητα στη διακυβέρνηση της χώρας δεν πάει άλλο. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.
3. Ο Γ. Παπανδρέου ήταν σαφής στη συνέντευξή του στo δελτίο του ALPHA:
- «Πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο θα δουν τα μάτια μας σε αυτή τη χώρα, με αυτή την κυβέρνηση…Έχουμε πρωθυπουργό, ο οποίος παραγράφει αδικήματα. Υπό την ανοχή αρχών κατηγορούμενοι έχουν αποδράσει. Αλληλοκατηγορούνται υπουργοί για τις ευθύνες τους, που δεν αναλαμβάνουν λέγοντας ότι για όλα φταίει ο κλητήρας, ο δημόσιος υπάλληλος, ή το πολύ-πολύ η κακή αντιπολίτευση που σκανδαλολογεί. Και την πληρώνουν ποιοι; Η οικογένεια, οι κόρες, οι οποίες πληρώνουν το αδίκημα ενός άλλου μέλους της οικογένειας τους».
- «Αυτά ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες δεν τα βλέπουμε. Αν πριν από πέντε χρόνια μου περιγράφατε ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει στην Ελλάδα, θα γέλαγα. Σήμερα όμως, είναι μια τραγωδία κι είναι μια τραγωδία, διότι βουλιάζουμε. Βουλιάζουμε στην ανομία, στην ατιμωρησία όπου επικρατεί το δίκιο μόνο του ισχυρού και σε αυτό έχει τεράστια ευθύνη αυτή η κυβέρνηση, έχει ευθύνη ο ίδιος ο πρωθυπουργός».