5/6/09

Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στους Αγίους Αναργύρους με ομιλητή τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ραγκούση





ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (Β3)

Σε μεγάλη προεκλογική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στην κεντρική πλατεία Αγίων Αναργύρων μίλησε ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβούλιου Γιάννης Ραγκούσης, τη Δευτέρα 1 Ιουνίου. Αποσπάσματα της ομιλίας του κ.Ραγκουση:
«Οι ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου είναι μια καθοριστική πολιτική αναμέτρηση. Οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν αν με την ψήφο τους θα βάλουν τέλος στον συνεχιζόμενο κατήφορο της χώρας. Αν η Ελλάδα θα αλλάξει πορεία ή αν θα συνεχίσει τις ίδιες αδιέξοδες και αποτυχημένες πολιτικές που εφαρμόζονται πέντε και πλέον χρόνια. Αν θα αλλάξουμε αυτή την κυβέρνηση και αυτόν τον πρωθυπουργό, που συνεχίζουν μάταια να προσπαθούν να παραποιήσουν πρόσφατα γεγονότα που συγκλόνισαν τους Έλληνες πολίτες, που μάταια προσπαθούν και συνεχίζουν να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα. Θα αλλάξουμε ή θα βουλιάξουμε;
Κάθε ψήφος έχει τη βαρύτητά της. Και τη σεβόμαστε όλοι. Όμως, η μόνη ψήφος που, εκ των πραγμάτων, αποτελεί πραγματικό πρόβλημα για την κυβέρνηση, είναι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ. Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ έχει πολλαπλή πολιτική σημασία. Γιατί εκ των πραγμάτων το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης στον τόπο. Η σημερινή κυβέρνηση, άλλωστε, αδιαφορεί πλήρως για απλές συμπεριφορές διαμαρτυρίας. Βρίσκει δικαιολογίες και τις αγνοεί πλήρως. Αυτό θα κάνει και τώρα. Η μόνη ψήφος που θα την «πονέσει» πραγματικά, ας μη γελιόμαστε, είναι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ. Μια ψήφος που θα δημιουργήσει πολιτικές εξελίξεις. Μια ψήφος που θα αναγκάσει τη σημερινή κυβέρνηση να απαγκιστρωθεί από την εξουσία.
κ. Καραμανλής και το οικονομικό του επιτελείο έχουν την πολιτική και ηθική υποχρέωση να ανακοινώσουν τα μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας που έχουν αποφασίσει να εφαρμόσουν μετά τις ευρωεκλογές. Είναι απαίτηση αλλά και δικαίωμα του ελληνικού λαού να γνωρίζει και να γνωρίζει όλη την αλήθεια. Η συνεχιζόμενη άρνησή τους να πράξουν το αυτονόητο αποδεικνύει ότι είναι ειλημμένη απόφασή τους να φορτώσουν ακόμα περισσότερο τις πλάτες των μεσαίων και κατώτερων στρωμάτων με σκληρά φορολογικά μέτρα. Σχεδιάζουν μια άγρια φορολογική επιδρομή. Κρύβοντας για μια ακόμη φορά τα χαρτιά τους κάτω από το τραπέζι, το μόνο που καταφέρνουν είναι να προκαλούν ακόμα περισσότερο την οργή των πολιτών, η οποία και θα αποτυπωθεί στις κάλπες.
Ο κ. Καραμανλής, ελλείψει, βέβαια, έργου, ελλείψει σαφών θέσεων και προτάσεων για το μέλλον, έχει αποφασίσει να καταφύγει στην πόλωση και την όξυνση προκειμένου να αντιπαρατεθεί στο ΠΑΣΟΚ.
Δεν θα χρειαζόταν, όμως, να καταφύγει σε στρατηγικές παραποίησης της αλήθειας, ύβρεων εναντίον του αντιπάλου του, επικοινωνιακών τεχνασμάτων, όπως τα παπαγαλάκια ή η περίφημη συζήτηση περί «βαρβαρότητας», εάν είχε τη δυνατότητα, στον έκτο χρόνο διακυβέρνησής του, να επιδείξει μερικά σημαντικά βήματα προόδου και για τη χώρα και για το σύνολο των Ελλήνων πολιτών, εάν είχε έστω και μία πρόταση για τη λύση των μεγάλων προβλημάτων που απασχολούν τον Έλληνα στην καθημερινότητά του.
Στις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου, ο Έλληνας πολίτης θα έχει έναν ακόμη λόγο να καταδικάσει τον κ. Καραμανλή και την κυβέρνησή του.
Στην ανυπαρξία οποιουδήποτε έργου, έρχεται να προστεθεί το χαμηλού επιπέδου πολιτικό ήθος, ο απαράδεκτος πολιτικός πολιτισμός που υιοθέτησαν σε αυτή τους την προεκλογική καμπάνια.
Όλα τα μηνύματα που λαμβάνουμε δείχνουν πως κάθε μέρα που περνάει μεγαλώνει η εμπιστοσύνη των πολιτών στο ΠΑΣΟΚ. Μια εμπιστοσύνη που δεν χαρίζεται, αλλά διεκδικείται συνεχώς μέσα από μεγάλους αγώνες που όλοι μας καθημερινά δίνουμε. Είναι φανερό ότι ολοένα και περισσότερο οι πολίτες εναποθέτουν την ελπίδα τους στον Γιώργο Παπανδρέου και στο ΠΑΣΟΚ. Οι εκλογές όμως δεν κερδίζονται στις δημοσκοπήσεις, κερδίζονται στις κάλπες. Γι αυτό και δεν πρόκειται να σταματήσει ο αγώνας μας, δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας εφησυχασμός, μέχρι να ψηφίσει και ο τελευταίος πολίτης».