11/6/09

Μεταξύ απόλυτης φαιδρότητας και άθλιου κομματικού καιροσκοπισμού κινείται η κυβέρνηση

ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΚΛΟΠΩΝ-ΔΙΑΡΡΗΞΕΩΝ 60% ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ. ΤΩΡΑ, ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ… ΛΑ.Ο.Σ., ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ.

1.Υπάρχει μείζον ζήτημα ανασφάλειας στην ελληνική κοινωνία. Μπορεί η κυβέρνηση να το ανακάλυψε την επομένη των ευρωεκλογών, αλλά το χρεώνεται εξ ολοκλήρου. Γιατί αυτή η κυβέρνηση έχει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη απαξίωσης της Ελληνικής Αστυνομίας.
2. Το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών είναι σημαντικό. Δεν χωρά μικροκομματικά παιχνίδια και δεν αντιμετωπίζεται με κραυγές στα τηλεοπτικά παράθυρα, υιοθετώντας την «ιεράρχηση» μιας ατζέντας που θέλει να θέσει σε δεύτερη μοίρα την πορεία της οικονομίας και την οικονομική ανασφάλεια που διακατέχει τη μέση ελληνική οικογένεια.
3. Το 2004, με πολύ κόπο, είχαμε φτάσει στο σημείο να οικοδομείται η εμπιστοσύνη της κοινωνίας στην Ελληνική Αστυνομία. Τι παρέλαβε η κυβέρνηση της ΝΔ το Μάρτιο του 2004; Ο τότε Υπουργός Δημόσιας Τάξης της κυβέρνησης της Ν.Δ. δήλωνε στις 26 Ιουλίου 2004: «Ναι, η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή η Ελληνική Αστυνομία και μας το λένε και οι διάφοροι ξένοι Υπουργοί με τους οποίους μιλάω, είναι ίσως η πιο άρτια εκπαιδευμένη σε στελεχιακό επίπεδο και ειδικά σε ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς απ' όλη την Ευρώπη».
4. Αυτή την Αστυνομία την κομματικοποίησαν πλήρως. Έκαναν κανόνα την αναξιοκρατία, επιβράβευσαν μάλιστα στις τελευταίες κρίσεις όλους εκείνους που απλά παρακολουθούσαν να καταστρέφεται η δημόσια περιουσία τον περασμένο Δεκέμβριο. Η σημερινή κυβέρνηση:
- Αποδείχθηκε ανήμπορη να αποτρέψει τις λεηλασίες του κέντρου της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων από τον περασμένο Δεκέμβριο μέχρι σήμερα.
- Αποδείχθηκε καταστροφική στην πάταξη της εγκληματικότητας στην καθημερινότητα. Τα τελευταία 5 χρόνια όλοι οι δείκτες της εγκληματικότητας επιδεινώθηκαν δραματικά, π.χ. ο αριθμός των κλοπών-διαρρήξεων στην Ελλάδα αυξήθηκε από 42.397 το 2004 σε 67.813 το 2008, αύξηση πάνω από 60%!
- Αποδείχθηκε ανίκανη να ελέγξει 100 κουκουλοφόρους και τώρα ποινικοποιεί…την κουκούλα.
- Αποδείχθηκε άβουλη και άμοιρη στην αντιμετώπιση των φαινομένων γκετοποίησης στο κέντρο της Αθήνας. Ανακάλυψε τώρα τις καθημερινές ιστορίες ντροπής με θύματα και Έλληνες και μετανάστες, εικόνες που αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας μας 3-4 χρόνια τώρα. Ποιος επέτρεψε τη δημιουργία του γκέτο στον Άγιο Παντελεήμονα και σε τουλάχιστον ακόμη 5 σημεία στο κέντρο της Αθήνας; Ποιος δεν εφάρμοσε τις συμφωνίες επαναπροώθησης λαθρομεταναστών που είχαμε συμφωνήσει με την Τουρκία; Ποιος ανακάλυψε το πρόβλημα μόνο γιατί έτσι ελπίζει να ανακόψει τις διαρροές του προς το ΛΑΟΣ;
5. Το έχουμε ξαναπεί: εμείς δεν θέλουμε ούτε σκληρή, ούτε ανεκτική αστυνομία. Θέλουμε αποτελεσματική αστυνομία. Αστυνομία που κάνει καλά τη δουλειά της. Αστυνομία που εμπνέει ασφάλεια στον πολίτη, αστυνομία που σέβεται τους νόμους, το Σύνταγμα, τα δικαιώματά μας. Έχουμε ανάγκη να αισθανθούμε ξανά ασφάλεια και σιγουριά στην καθημερινότητά μας. Έχουμε ξεκάθαρες προτάσεις για το πώς θα το ξαναπετύχουμε.
6. Σε ό,τι αφορά τους λαθρομετανάστες, το Κίνημά μας έχει ξεκάθαρη και υπεύθυνη θέση που διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή και ειρήνη με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα:
- Διεκδικούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση τη δεσμευτική αλληλεγγύη των υπολοίπων χωρών - μελών, κάτι που ξέρουμε και μπορούμε να διαπραγματευτούμε.
- Ζητάμε επίσης την εφαρμογή της Συμφωνίας που είχε συνάψει ο Γ. Παπανδρέου ως υπουργός Εξωτερικών με την Τουρκία, για την επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών.
- Η επόμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα εφαρμόσει πολιτική που θα βασίζεται σε 5 άξονες: 1) Προστασία των συνόρων μας, 2) Εφαρμογή διμερών συμφωνιών με την Τουρκία, 3) Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, 4) Άμεση απόδοση ασύλου σε όσους πράγματι είναι πρόσφυγες, αλλά και επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών, 5) Ένταξη των νομίμων μεταναστών στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.