24/5/09

Η ιστορία επαναλαμβάνεται

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΣΠΟΤ ΜΕ ΤΟ ΤΖΙΠ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΑΤΑΚΙ ΤΟ 2002, ΝΕΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΓΚΑΦΑ ΤΗΣ ΡΗΓΙΛΛΗΣ. Ο ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΟΤ ΠΟΥ ΒΥΘΙΖΟΥΝ ΤΗ Ν.Δ. ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ.
1. Κανείς δεν γέλασε με την απαράδεκτη τηλεοπτική καμπάνια της Ν.Δ. Ακόμη και φιλοκυβερνητικές εφημερίδες αντιδρούν με πρωτοσέλιδους τίτλους: «Υπονομεύουν τη Ν.Δ. με την απαράδεκτη καμπάνια τους» (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, 22/5/2009). Και κυρίως δεν γέλασαν οι πολίτες που διαπιστώνουν ότι αυτή η κυβέρνηση είναι ασυγχώρητη. Επιμένει να τους κοροϊδεύει κατάμουτρα. Τους λέει, ούτε λίγο ούτε πολύ ότι προβλήματα δεν υπάρχουν. Ανεργία δεν υπάρχει. Ακρίβεια, δεν υπάρχει. Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν υπάρχει. Όλα από αυτήν την κυβέρνηση είναι καλώς καμωμένα. Το μόνο πρόβλημα είναι κάποια παπαγαλάκια του ΠΑΣΟΚ, που διαστρεβλώνουν την ωραία πραγματικότητα που έφτιαξε ο κ. Καραμανλής και η Ν.Δ. για την Ελληνίδα και τον Έλληνα.
2. Η Νέα Δημοκρατία μιλάει για παπαγαλάκια. Κάτι θα ξέρει. Μπορούν να ρωτήσουν και τον εμπνευστή του συγκεκριμένου σποτ, τον κ. Ρουσόπουλο. Υπάρχει όμως και ένα ζώο που λέγεται στρουθοκάμηλος. Το ζώο αυτό, χώνει βαθιά το κεφάλι του στην άμμο, νομίζοντας ότι δεν το βλέπουν. Όμως, οι πολίτες βλέπουν πάρα πολύ καλά τα αποτελέσματα της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.
3. Δυστυχώς για τη ΝΔ, θα επιμείνουμε να παπαγαλίζουμε αλήθειες. Και αλήθεια είναι:
- Απ’ το 2004 μέχρι το 2008, πάνω από 2.700 επιχειρήσεις έχουν κηρύξει πτώχευση.
- Οι νέες ακάλυπτες επιταγές το 2009 έχουν φτάσει σε 4 μήνες το 1 δις ευρώ, πάνω από 100% αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008.
- Το επιτόκιο που πληρώνει ο Έλληνας επιχειρηματίας είναι 126 μονάδες βάσης πιο υψηλό απ’ αυτό που πληρώνει ο μέσος Ευρωπαίος επιχειρηματίας.
- Η επιβάρυνση τόκων στα επιχειρηματικά δάνεια είναι 20% μεγαλύτερη για τον Έλληνα απ’ ό,τι για τον μέσο Ευρωπαίο.
- Με τα φορολογικά της μέτρα η κυβέρνηση, έχει χαρίσει 4 δις ευρώ στους μετόχους των 200 μεγαλύτερων επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, έχει αυξήσει τη φορολογία στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία του 2007, το φορολογικό βάρος σε μία μικρή επιχείρηση, με κέρδη κάτω από 10 χιλιάδες ευρώ, δεν είναι αυτό που είναι στον ενιαίο συντελεστή φορολόγησης, αλλά είναι πιο μεγάλο, στο 32%, ενώ η φορολογική επιβάρυνση των επιχειρήσεων, με κέρδη πάνω από 7,5 εκ. ευρώ, είναι κατά μέσο όρο 28,5%.
- Οι νέες παραγγελίες στη βιομηχανία το πρώτο τρίμηνο του 2009 μειώθηκαν κατά 33%, σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Ο τζίρος μειώθηκε κατά 28%. Ο τζίρος στο λιανικό εμπόριο μειώθηκε κατά 12%.
- Το τελευταίο 8μηνο του 2008, χάθηκαν πάνω από 160 χιλιάδες θέσεις απασχόλησης. Η καταναλωτική εμπιστοσύνη βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο από το 1990 και περισσότερα από το ένα στα δύο νοικοκυριά θεωρούν ότι θα επιδεινωθεί η οικονομική τους κατάσταση τους επόμενους 12 μήνες.