10/5/09

Το ΙΚΑ Ανάκασας μπαίνει σε νέο δρόμο με περισσότερους γιατρούς, περισσότερες φορές την εβδομάδα

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Πριν από μερικούς μήνες (το Νοέμβριο συγκεκριμένα), η Δημοτική Αρχή των Αγίων Αναργύρων, προχώρησε σε συγκέντρωση - διαμαρτυρία μπροστά από το ΙΚΑ Ανάκασας, συγκέντρωση που αφορούσε στην απαξίωση και υπολειτουργία του συγκεκριμένου παραρτήματος, καθώς και στις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό. Στη συγκεκριμένη διαμαρτυρία πήραν μέρος πολλοί κάτοικοι της περιοχής που ταλαιπωρούνται και διαμαρτύρονται, υπήρξε δε τηλεοπτική κάλυψη του προβλήματος από την τηλεόραση του Antenna.

Η συγκέντρωση αυτή φαίνεται ότι έπιασε τόπο και μετά από τις συναντήσεις του Δημάρχους με την αρμόδια Υπουργό και τον Διοικητή του ΙΚΑ, το ΙΚΑ Ανάκασας φαίνεται ότι μπαίνει σε νέο δρόμο, με περισσότερους γιατρούς, περισσότερες φορές την εβδομάδα, που θα εξυπηρετούν τους κατοίκους της περιοχής. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι στις ειδικότητες Καρδιολόγου, Οδοντίατρου, Παθολόγου και Πνευμονολόγου, οι ασφαλισμένοι θα καλύπτονται σε καθημερινή βάση.

Συγκεκριμένα, σε έγγραφο που εστάλη από το ΙΚΑ προς την διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και κοινοποιήθηκε στο Δήμο Αγίων Αναργύρων αναγράφεται:


ΘΕΜΑ: «Τοπικά Ιατρεία Ανάκασας»

Σας γνωρίζουμε ότι από 27/4/2009 στα Τοπικά Ιατρεία Ανάκασας θα λειτουργούν κατόπιν εντολής σας οι εξής ειδικότητες ιατρών:

Παιδίατρος: 3 φορές την εβδομάδα (Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή).
Γυναικολόγος: 2 φορές την εβδομάδα (Πέμπτη, Παρασκευή).
Ορθοπεδικός: 4 φορές την εβδομάδα (Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή).
Γαστρεντερολόγος: 1 φορά την εβδομάδα (Παρασκευή)
Καρδιολόγος: 5 φορές την εβδομάδα.
Οδοντίατρος: 5 φορές την εβδομάδα.
Παθολόγος: 5 φορές την εβδομάδα.
Πνευμονολόγος: 5 φορές την εβδομάδα.

Οι παραπάνω προσθήκες ειδικοτήτων σε γιατρούς, αλλά και η συχνή πλέον παρουσία τους, είναι σαφές ότι θα διευκολύνει τους κατοίκους της περιοχής και θα μειώσει την ταλαιπωρία που περνούσαν το προηγούμενο διάστημα.