16/5/09

Κλείσιμο νύχτα της Βουλής

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ. Η ΑΠΟΦΑΣΗ-ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΕΡΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ.

1. Η αποκάλυψη ότι από τις 9 Απριλίου απεκρύβη από τον Ανακριτή και κυρίως από την κυβέρνηση ότι το Ελληνικό Δημόσιο έκανε δήλωση παραστάσεως Πολιτικής Αγωγής στην υπόθεση της SIEMENS, αποδεικνύει ότι εδώ και καιρό υπήρχε οργανωμένο σχέδιο του Πρωθυπουργού και της Νέας Δημοκρατίας να συγκαλύψουν τα σκάνδαλα. Όχι μόνο την υπόθεση της SIEMENS, αλλά όλα τα σκάνδαλα.
- Εάν είχε γνωστοποιηθεί από τις 9 Απριλίου ότι το Ελληνικό Δημόσιο μέσω του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους δήλωσε παράσταση Πολιτικής Αγωγής και μάλιστα με το επιχείρημα ότι διάφορα εγκλήματα βαρύνουν υπαλλήλους, αξιωματούχους και πολιτικούς των δυο μεγαλυτέρων πολιτικών κομμάτων, τότε θα υπήρχε ένας αξεπέραστος για τον κ. Καραμανλή, πρόσθετος ηθικός, πολιτικός και νομικός λόγος να μη κλείσει τη Βουλή.
2. Όταν το Ελληνικό Δημόσιο κάνει δήλωση παράστασης Πολιτικής Αγωγής επιδιώκει στη συγκεκριμένη υπόθεση της SIEMENS δυο πράγματα: πρώτον, να εξασφαλίσει την αποζημιωτική του αξίωση για ηθική βλάβη, καθώς και για την υλική ζημία που υπέστη, και δεύτερον, με την παράσταση Πολιτικής Αγωγής το Ελληνικό Δημόσιο έχει την υποχρέωση και το δικαίωμα να αποδείξει την ποινική ευθύνη τυχόν εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων.
- Το κλείσιμο της Βουλής και η αυτόματη ύπαρξη παραγραφής σημαίνει ότι το Ελληνικό Δημόσιο δεν μπορεί να υπερασπιστεί ούτε την αστική του αξίωση, ούτε να διεκδικήσει την επιβεβαίωση της ποινικής ευθύνης τυχόν εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων από τη στιγμή που τα εγκλήματά τους παρεγράφησαν.
- Άρα, η απόφαση του κ. Καραμανλή να κλείσει τη Βουλή και να οδηγήσει σε παραγραφή τα σκάνδαλα, στερεί τη δυνατότητα από το Ελληνικό Δημόσιο να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του.