14/5/09

Την απομάκρυνση του 301 Στρατιωτικού Εργοστασίου ζητούν κάτοικοι και Δημοτική Αρχή

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ

Ηχηρό μήνυμα για την απομάκρυνση του 301 Στρατιωτικού Εργοστασίου έστειλαν ο Δήμος και οι κάτοικοι των Αγίων Αναργύρων. Σε μια μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Στρατιωτικό Εργοστάσιο, στην οποία συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 1000 άτομα, κάτοικοι και Δημοτική Αρχή ένωσαν τις φωνές τους στο πάγιο αίτημά τους, που δεν είναι άλλο από την μετατροπή του συγκεκριμένου χώρου, έκτασης 220 στρεμμάτων, σε χώρο πρασίνου, αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού.
Το 301 Ε.Β. βρίσκεται σχεδόν έναν αιώνα στους Αγ. Αναργύρους, σε μια περιοχή όπου η κυκλοφοριακή επιβάρυνση και η ατμοσφαιρική ρύπανση, καθιστούν αναγκαία την περιβαλλοντική ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής.
Ο χώρος που καταλαμβάνει το στρατιωτικό Εργοστάσιο βρίσκεται στα 100 μέτρα από το κέντρο της πόλης, δίπλα στο δημαρχείο των Αγίων Αναργύρων και μόλις 5 χιλιόμετρα από την Ομόνοια.
Είναι χαρακτηριστική η φράση του Δημάρχου Νίκου Σαράντη. «Και σας ρωτώ. Γνωρίζετε άλλη Ευρωπαϊκή πόλη που να έχει στην καρδιά της ένα στρατιωτικό εργοστάσιο, μόλις 5 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της χώρας;».
Κάτοικοι και φορείς προσδοκούν σε μια γενναία απόφαση που θα γυρίσει νέα σελίδα, μια πράσινη σελίδα, στην ιστορία της πόλης.
«Τι ζητάμε; Ζητάμε το αυτονόητο. Να αναβαθμίσουμε
την πόλη μας. Να ομορφύνουμε τη ζωή μας.
Οραματιζόμαστε μια σύγχρονη και ανθρώπινη πόλη και αγωνιζόμαστε γι΄ αυτό» τόνισε ο Ν. Σαράντης, ο οποίος αναφερόμενος στην πολιτική ηγεσία και τις ευθύνες της είπε χαρακτηριστικά: «Το μόνο που κάθε τόσο λαμβάνουμε είναι ανέξοδες υποσχέσεις. Άλλοτε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και άλλοτε από διάφορους Υπουργούς, χωρίς κανένα πρακτικό αντίκρισμα για τις συνθήκες ζωής όσων κατοικούν «δυτικά απ’ το ποτάμι. Το 2004, εδώ, στους Αγίους Αναργύρους ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί για μετεγκατάσταση του 301 και για “απόδοση του χώρου στο φυσικό του φορέα που είναι ο Δήμος”».
Τα αιτήματα του Δήμου Αγίων Αναργύρων, τα οποία έχουν τεθεί υπ΄ όψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευ. Μεϊμαράκη είναι:
1ον. Η ύπαρξη συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος για την απομάκρυνση του 301 Στρατιωτικού Εργοστασίου, πριν τη λήξη της θητείας της παρούσας κυβέρνησης και την απόδοση των χώρων στο Δήμο Αγίων Αναργύρων.
2ον. Η άμεση απόδοση των ελεύθερων χώρων του 301 στο Δήμο Αγίων Αναργύρων.
3ον. Η εγκατάλειψη κάθε σκέψης για κατασκευή 5ης Σιδηροδρομικής Γραμμής.
Στην εκδήλωση, που έκλεισε με συναυλία διαμαρτυρίας, έδωσαν το παρόν οι Βουλευτές: Αργ. Ντινόπουλος (Ν.Δ.), Μ. Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ), Μιλ. Αποστολάκη (ΠΑΣΟΚ), Γρ. Νιώτης (ΠΑΣΟΚ), Σ. Σακοράφα (ΠΑΣΟΚ), Μ. Ξενογιαννακοπούλου (ΠΑΣΟΚ), Α. Γεωργιάδης (ΛΑΟΣ), ο ευρωβουλευτής Στ. Λαμπρινίδης (ΠΑΣΟΚ), ο πρώην βουλευτής Χρ. Πρωτόπαπας (ΠΑΣΟΚ), η Υπερνομάρχης Ντ. Μπέη, η Αντινομάρχης Χ. Κεφαλίδου, ο Γ. Γ. της ΤΕΔΚΝΑ Δ. Νικολάου (Δήμαρχος Χολαργού), ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ Λ. Μίχος (Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας), ο Δήμαρχος Καματερού Ν. Καμαρινόπουλος, το μέλος του αχτιδικού γραφείου Δυτ. Αθήνας Στ. Τσίτσου (ΚΚΕ), καθώς και πολλά στελέχη της τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης.
(Από
http://www.agan.gov.gr)