8/5/09

Άνοιξε τις πόρτες του το Κέντρο Τεχνών και Πολιτισμού της πόλης μας






ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΑ

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα και ο ιστορικός κινηματογράφος «Μαρία Έλενα» άνοιξε και πάλι τις πόρτες του για να υποδεχθεί τους κατοίκους των Αγίων Αναργύρων και όχι μόνο. Μόνο που αυτή τη φορά δεν μιλάμε για τον απλό κινηματογράφο που θυμούνται οι παλαιότεροι, αλλά για ένα σύγχρονο κτίριο, που φιλοδοξία είναι να μετατραπεί σε Κέντρο Τεχνών και Πολιτισμού των Αγίων Αναργύρων.

Παρουσίαση κτιρίου και υποδομών

Το κτίριο όπως έχει μελετηθεί είναι σύμφωνο με τις παρακάτω διατάξεις και κανονισμούς, σε ότι αφορά την αρχιτεκτονική μελέτη:
ΓΟΚ/85 και ο ισχύων κτιριοδομικός κανονισμός
Κανονισμός πυροπροστασίας
Κανονισμός θερμομόνωσης
Οδηγίες για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς και με τους κανονισμούς που αφορούν άλλες κατηγορίες μελετών (στατιστικά, Η/Μ) και οι οποίοι αναφέρονται στα αντίστοιχα κεφάλαια.
Ισχύουσες διατάξεις και κανονισμοί για Κινηματογράφους.

Αρχιτεκτονική περιγραφή κτιρίου

Πρόκειται για τριώροφο κτίριο με υπόγειο
Το κτίριο τοποθετείται εσωτερικά από την Ρ. Γ της οδού Αγίας Παρασκευής – όπου και η κεντρική είσοδός του – ενώ επίσης είναι προσπελάσιμο και από την οδό Παπαφλέσσα.

Το κτίριο περιλαμβάνει κατά επίπεδο τους παρακάτω χώρους:

ΙΣΟΓΕΙΟ: Κεντρική είσοδος – foyer, Γραφείο- Ταμείο, Bar, Αίθουσα Χειμερινού Κινηματογράφου 288 θέσεων, Ανελκυστήρας, δυο Κλιμακοστάσια επικοινωνίας με τους ορόφους και το υπόγειο, καθώς επίσης και μια ανοιχτή σκάλα για τη Πυρασφάλεια της Αίθουσας Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στον Α΄ όροφο.
Α΄ ΟΡΟΦΟΣ - ΕΞΩΣΤΗΣ: Εξώστης Χειμερινού Κινηματογράφου 90 θέσεων, Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, Προθάλαμος και Γραφείο καθώς επίσης Θάλαμος προβολής ταινιών με WC για το χειριστή.
Β΄ ΟΡΟΦΟΣ: Προθάλαμος- foyer, Bar, Θερινός Κινηματογράφος 360 θέσεων, Χώροι υγιεινής θεατών, Αποθήκη καθαρισμού, Υπαίθριος χώρος διαλειμμάτων και σκάλα ανόδου στο Θάλαμο Προβολής.
Γ΄ ΟΡΟΦΟΣ: Θάλαμος Προβολής ταινιών Θερινού Κινηματογράφου με WC για το χειριστή.
ΥΠΟΓΕΙΟ: Χώροι Υγιεινής θεατών, WC ΑμεΑ, Χώροι υγιεινής Προσωπικού, Γραφείο Συντηρητή, Αντλιοστάσιο, Αποθήκη και χώρους στάθμευσης για 21 αυτοκίνητα. Η προσπέλαση για τα αυτοκίνητα γίνεται με ράμπα από την οδό Παπαφλέσσα.




(Aπό http://www.agan.gov.gr)