23/3/09

O κουρασμένος πρωθυπουργός

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΔΗΛΩΝΕΙ «ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ»

1. Πρώτον: Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να δηλώνει – όπως αναφέρεται στο κύριο άρθρο Κυριακάτικης εφημερίδας - ένας πρωθυπουργός «κουρασμένος». Η ομολογία του κ. Καραμανλή ότι είναι κουρασμένος, δεν έχει προηγούμενο. Δημιουργεί μείζον πολιτικό ζήτημα. Δεν μπορεί η χώρα σε αυτή την κρίσιμη φάση να έχει στο τιμόνι της ένα πρωθυπουργό που δηλώνει κουρασμένος και στέλνει μήνυμα παραίτησης στο εσωτερικό και αδυναμίας στο εξωτερικό. Η χώρα έχει ανάγκη από ένα πρωθυπουργό που καθημερινά με όλες του τις δυνάμεις υπηρετεί τη χώρα και τους πολίτες.
2. Δεύτερον: Η ομολογία Καραμανλή εξηγεί τη γενικευμένη διάλυση που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες. Εξηγεί γιατί το κράτος έγινε λάφυρο στα χέρια κολλητών, κουμπάρων και φίλων. Εξηγεί τα Βατοπέδια και όλα τα απίστευτα σκάνδαλα της διακυβέρνησης του, που έχουν εξοργίσει τους πολίτες. Εξηγεί γιατί διαλύθηκε η Αστυνομία. Πολύ απλά. Σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχει πρωθυπουργός. Δεν υπάρχει συντονισμός. Οπότε, ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει.
3. Τρίτον: Αποτελεί προκλητική πολυτέλεια για τη χώρα, σε καιρό κρίσης, να ασχολείται με το αν ο κ. Καραμανλής είναι κουρασμένος ή ξεκούραστος. Το θέμα δεν είναι ο ξεκούραστος ή ο κουρασμένος πρωθυπουργός αλλά οι πολιτικές του, που έχουν κουράσει, έχουν γονατίσει, έχουν εξοργίσει τους πολίτες. Και το διακύβευμα αυτή τη στιγμή δεν είναι το αύριο του κ. Καραμανλή και της Ν.Δ., αλλά το αύριο της χώρας και των πολιτών. Αυτό δεν μπορεί να το υπηρετήσει ο κ. Καραμανλής.