23/3/09

Με στόχο την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών ενημέρωσης και εξυπηρέτησης πολιτών και επιχειρήσεων

ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Για δύο ακόμη Ευρωπαϊκά Προγράμματα έχει υποβάλει πρόταση ένταξης ο Δήμος Αγίων Αναργύρων, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ»
Το έργο αποσκοπεί στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών ενημέρωσης και εξυπηρέτησης του Δήμου Αγίων Αναργύρων προς τους Δημότες του, τις Επιχειρήσεις, αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες σε επέκταση και με διαλειτουργικότητα με τα υφιστάμενα και υλοποιούμενα σήμερα έργα πληροφορικής του Δήμου, αντιμετωπίζοντας έτσι και το πρόβλημα της αποσπασματικής χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης διαδικασιών

Η πρόταση περιλαμβάνει ένα πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης διαδικασιών με τη χρήση Γεωγραφικού Πληροφοριακού Συστήματος (ΓΠΣ) για την κατανομή των πληροφοριών και των εργασιών με γεωγραφική απεικόνιση. Έτσι, ο Φορέας γνωρίζει άμεσα τον τόπο όπου πρέπει να παρασχεθεί η υπηρεσία κι έχει τη δυνατότητα να ομαδοποιήσει και να διεκπεραιώσει παρόμοιες εργασίες (π.χ. αποκομιδή ογκωδών απορριμμάτων σε 4 παραπλήσια σημεία, κλπ). Συμπληρωματικά με το προαναφερθέν σύστημα λειτουργεί και το πληροφοριακό σύστημα υποστήριξης της καθημερινής λειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας καθώς και της κεντρική λήψης αποφάσεων, παρουσιάζοντας τα συμβάντα (αιτήματα, καταγγελίες, αυτοψίες), το προσωπικό (διαθέσιμο και σε περιπολία) με γεωγραφική απεικόνιση (κατανεμημένα σε χάρτη). Έτσι, ο Φορέας γνωρίζει άμεσα τον τόπο όπου πρέπει να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα ή να παρασχεθεί η υπηρεσία κι έχει τη δυνατότητα να ομαδοποιήσει και να διεκπεραιώσει παραγωγικά τις απαιτούμενες ενέργειες.
Μέσα από ένα ολοκληρωμένο σύστημα αυτοματοποιημένων διαδικασιών ο Δήμος επίσης θα παρέχει:
Άμεση εποπτεία των διαδικασιών αδειοδότησης του Δήμου χάρη στην εμφάνιση των πληροφοριών σε ηλεκτρονικό χάρτη με απλό και κατανοητό τρόπο.
Διευκόλυνση των αυτοψιών ελέγχου που καλείται να εκτελέσει το αρμόδιο προσωπικό του Δήμου.

Σύστημα Υποστήριξης της Τοπικής Αγοράς

Τέλος, μέσα από ένα Σύστημα Υποστήριξης Τοπικών Αγορών ο Δήμος θα παρέχει τη δυνατότητα στις τοπικές αγορές να προσελκύουν τους καταναλωτές που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, μειώνοντας το χρόνο και το κόστος των μετακινήσεων.
Συγκεκριμένα ο πολίτης θα μπορεί να πάρει πληροφορίες όπως:
Εμφάνιση όλων των κατάλληλων καταστημάτων σε χάρτη και σε πίνακα με εκτίμηση απόστασης από το σημείο που βρίσκεται.
Δρομολόγηση από ένα σημείο εντός της περιοχής ευθύνης του Φορέα, στο επιλεγμένο κατάστημα με συνδυασμό όλων των διαθέσιμων μέσων μεταφοράς.
Προβολή χαρτών με κατηγορίες καταστημάτων και γραμμές δρομολογίων των δημοτικών συγκοινωνιών.

(Aπό http://www.agan.gov.gr/)