18/3/09

Τα δικά μας blue golden boys

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟ «ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ» ΤΟΥ ΣΠΑΤΑΛΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ; ΠΑΝΩ ΑΠΟ 220 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΑ BLUE BOYS…

1. Να θυμηθούμε μερικά ωραία λόγια…
- Κ. Καραμανλής, 20/3/2004, Βουλή, προγραμματικές δηλώσεις: «Θέτουμε σε εφαρμογή πρόγραμμα κατάργησης και συγχώνευσης νομικών προσώπων και υπηρεσιών».
- Κ. Καραμανλής, 10/09/2006, συνέντευξη τύπου Δ.Ε.Θ.: «το νοικοκύρεμα της οικονομίας, ο δραστικός περιορισμός της αλόγιστης δαπάνης στο Δημόσιο, γίνεται. Και γίνεται επιτυχώς».
- Κ. Καραμανλής, 25/2/2009, υπουργικό συμβούλιο: «Άμεση κατάργηση ή συγχώνευση οργανισμών και επιχειρήσεων του Δημοσίου».
2. Στην πράξη όμως, την ώρα που η κυβέρνηση κάνει όλο και πιο δύσκολη τη ζωή της μέσης ελληνικής οικογένειας, φροντίζει μέσω της διόγκωσης του κράτους, το οποίο θα…νοικοκύρευε, να κάνει πιο εύκολη τη ζωή χιλιάδων blue boys, με πλουσιοπάροχες αμοιβές σε πλήθος οργανισμών και επιτροπών που φρόντισε να δημιουργήσει.
3. Τα στοιχεία της τελευταίας πενταετίας, όπως παρουσιάζονται σε ερώτηση που κατέθεσε ο Φ. Πετσάλνικος προς τον πρωθυπουργό, είναι συγκλονιστικά:
- Από τον Απρίλιο του 2004 έως τον Ιανουάριο του 2009, με 144 νομοθετήματα της Κυβέρνησης της Ν.Δ., ιδρύθηκαν συνολικά 695 νέες Δημόσιες Υπηρεσίες, συστήθηκαν 11.443 νέες θέσεις προσωπικού και συγκροτήθηκαν 467 αμειβόμενες νέες επιτροπές και ομάδες εργασίας.
- Από τις Εκθέσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προκύπτει ότι την 5ετία αυτή με την συνεχή…επανίδρυση του σπάταλου κράτους, ο προϋπολογισμός επιβαρύνεται ετησίως συνολικά με πάνω από 222 εκατομμύρια ευρώ καθώς και με εφάπαξ δαπάνη 75 εκατομμυρίων ευρώ για την έναρξη λειτουργίας των νέων Υπηρεσιών…