11/3/09

Στο επίκεντρο ο πολίτης

Η ΧΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

1. Οι χθεσινές συστάσεις του Συμβουλίου Υπουργών της Ε.Ε. επιβεβαίωσαν κάτι ακόμα: ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια διαφορετική πολιτική. Ο τόπος χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο και αξιόπιστο σχέδιο υπέρβασης της κρίσης, για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας και τη δημοσιονομική εξυγίανση. Ένα σχέδιο, που θα εγγυάται ότι τα βάρη δεν θα πέσουν και πάλι στα χαμηλά και μεσαία στρώματα. Ότι τον λογαριασμό της κρίσης, δεν μπορεί να τον πληρώσουν πάλι οι Έλληνες πολίτες. Χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση, για να μπορέσει να δώσει στον Έλληνα πολίτη ελπίδα και προοπτική.
- Αυτό το σχέδιο ξεκινήσαμε να ξεδιπλώνουμε από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο στη
Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όταν ο Πρόεδρος του Κινήματος παρουσίασε τις βασικές πολιτικές κατευθύνσεις της επόμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, δίνοντας έμφαση στα 7 άμεσα μέτρα αποκατάστασης της φορολογικής δικαιοσύνης.
- Στο πλαίσιο των πολιτικών αυτών κατευθύνσεων, παρουσιάσαμε από τον περασμένο Νοέμβριο συγκεκριμένο πλαίσιο με
5 δέσμες άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης. Μέτρα που υποχρεώνουν τις τράπεζες να μεταφέρουν ρευστότητα στην αγορά, μέτρα που αντιμετωπίζουν την έκρηξη της ανεργίας, προστατεύουν το δανειολήπτη, στηρίζουν την μικρομεσαία επιχείρηση, ενισχύουν τους ασθενέστερους οικονομικά.
- Δεν μείναμε εκεί. Υποβάλλαμε συγκεκριμένες προτάσεις νόμου για την
αντιμετώπιση της ανεργίας και την ενίσχυση του εισοδήματος των ασθενέστερων.
- Πριν από λίγες εβδομάδες παρουσιάσαμε τους
5 εθνικούς στόχους για την Ελλάδα του σήμερα και του αύριο. Γιατί δεν αρκεί να αντιμετωπίσουμε την κρίση, πρέπει να σχεδιάσουμε από τώρα που θέλουμε να βρίσκεται και να παράγει η χώρα μας σε 5, 10, 20 χρόνια από τώρα.
- Κάθε μέρα εξειδικεύουμε ακόμη περισσότερο κάθε έναν από τους 5 εθνικούς στόχους. Εξειδικεύουμε το σχέδιό μας για τη χώρα. Πριν μία εβδομάδα, ο Πρόεδρος του Κινήματος παρουσίασε το νέο αναπτυξιακό μοντέλο για τη χώρα,
την Πράσινη Ανάπτυξη. Τον Ιανουάριο παρουσιάσαμε τη νέα Συμφωνία Εμπιστοσύνης Πολιτείας–Αγροτών για την προοπτική του αγροτικού κόσμου. Τον Φεβρουάριο παρουσιάσαμε 12 συγκεκριμένα μέτρα για την τουριστική ανάπτυξη και την προστασία των τουριστικών επιχειρήσεων από την κρίση…
2. Δεν σταματάμε. Η επόμενη μέρα των εθνικών εκλογών, όποτε κι αν γίνουν, θα βρει την Ελλάδα με μία κυβέρνηση έτοιμη και αποφασισμένη να εφαρμόσει συγκεκριμένο σχέδιο, χωρίς καμία καθυστέρηση. Σχέδιο όχι μόνο για την έξοδο από την κρίση, αλλά και για την Ελλάδα που μας αξίζει.