25/3/09

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την 25η Μαρτίου

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου, στην Αθήνα. Μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Σήμερα θα μπορούσε κανείς να πει πολλά, για την δύσκολη και κρίσιμη συγκυρία την οποία βιώνει ο τόπος, η πατρίδα μας.
Σεβόμενος, όχι μόνο την εθνική επέτειο, αλλά και την απαίτηση του Ελληνικού λαού για μια νέα πορεία αισιοδοξίας, ελπίδας και προοπτικής, δεν είναι στις προθέσεις μου να εκφέρω λόγο αντιπολιτευτικό. Εξάλλου, ο Ελληνικός λαός ξέρει πολύ καλά ποια είναι η κατάσταση σήμερα στην Ελλάδα.
Θέλω να διαβεβαιώσω των Ελληνικό λαό ότι μπορούμε. Μπορούμε και αξίζουμε καλύτερα. Αρκεί να υπηρετήσουμε αξίες και αρχές. Αξίες και αρχές διαχρονικές, που ταυτίστηκαν με την Παλιγγενεσία, με τον αγώνα για την Εθνική Ανεξαρτησία. Αρχές και αξίες, όπως της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισονομίας, της ισότητας απέναντι στον νόμο, της ισχύος του Δικαίου, της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Υπηρετώντας αυτές τις αρχές, είναι σίγουρο ότι μπορούμε, και θέλω να διαβεβαιώσω των Ελληνικό λαό ότι πράγματι μπορούμε, να δημιουργήσουμε ένα ευνομούμενο κράτος, ένα κράτος Δικαίου, που προστατεύει τον Έλληνα πολίτη και τα δικαιώματα του. Προστατεύει την περιουσία του, την ζωή του, τις ελευθερίες του. Το δικαίωμα του σε ποιοτικές υπηρεσίες, στην παιδεία, στην υγεία, στην πρόνοια. Το δικαίωμα του για μια ανθρώπινη κοινωνία.
Με αυτά τα λόγια θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους χρόνια πολλά".