23/3/09

Σε τροχιά προληπτικού ελέγχου τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Αγίων Αναργύρων

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΡΑΝΤΗ

Με μια νέα καινοτομία, και μετά από πρόταση του Δημάρχου Νίκου Σαράντη, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίων Αναργύρων, αποφάσισε ομόφωνα την υπαγωγή των πέντε (5) Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου του, στον προληπτικό έλεγχο των Δαπανών τους από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Τονίζοντας την αναγκαιότητα αυτής της ενέργειας, ο Δήμαρχος κ. Σαράντης είπε: «Εμείς ως Δημοτική Αρχή, έχουμε αναγορεύσει τη διαφάνεια σε πρώτη προτεραιότητα καθώς πιστεύουμε ότι η εμβάθυνση της τοπικής Δημοκρατίας, της Δημοκρατίας γενικότερα, συναρτάται άμεσα με την κρυστάλλινη οικονομική διαχείριση. Άλλωστε, χωρίς διαφάνεια, τι νόημα θα είχε η λογοδοσία, οι διαδικασίες διαβούλευσης, όλοι οι θεσμοί συμμετοχής που ευαγγελιζόμαστε. Εμείς έχοντας αυτή τη φιλοσοφία, αποδείξαμε έμπρακτα ότι έχουμε αναγορεύσει τη διαφάνεια σε πρώτη προτεραιότητα και για το λόγο αυτό κάνοντας πράξη το σχετικό άρθρο του Κώδικα Δήμων Κοινοτήτων, αποδεχόμαστε τον προληπτικό έλεγχο δαπανών στα πέντε (5) Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμους μας».
«Είναι η επιλογή που δίνει στην έννοια της διαφάνειας την πραγματική της υπόσταση», τόνισε στη συνέχεια ο Δήμαρχος, υπογραμμίζοντας πως «μόνο έτσι ο πολίτης θα γνωρίζει πως επενδύονται και πως αξιοποιούνται τα χρήματα του».