6/4/09

Διαμόρφωση εισόδου πόλης στο Πειραματικό Γυμνάσιο

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΕΡΓΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ

Ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες για την ανάπλαση μιας εκ των εισόδων της πόλης των Αγίων Αναργύρων και συγκεκριμένα μιλάμε για την είσοδο μπροστά από το Πειραματικό Γυμνάσιο, όπου μέχρι τώρα ήταν χώρος συγκέντρωσης απορριμμάτων και παράνομης στάθμευσης βαρέων οχημάτων.
Το έργο αυτό αφορά την ανάπλαση των πεζοδρομίων εκατέρωθεν της οδού Αγίων Αναργύρων, στη θέση της γέφυρας που περνάει πάνω από την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας και του πεζοδρομίου κατά μήκος της περίφραξης μπροστά από το Πειραματικό Γυμνάσιο του Δήμου. Η περιοχή αυτή μία από τις εισόδους της πόλης και λόγω της βύθισής της κάτω από την γέφυρα είναι υποβαθμισμένη και λειτουργεί ως χώρος στάθμευσης μεγάλων οχημάτων και συγκέντρωσης απορριμμάτων και αφισών. Οι παρεμβάσεις έγιναν με κύριο στόχο την άνετη και ασφαλή διέλευση των διερχομένων, την αισθητική αναβάθμιση του χώρου και την ενίσχυση του πρασίνου.
Το πεζοδρόμιο κατά μήκος της γέφυρας στον ανοδικό δρόμο από Λ. Κατσώνη προς οδ. Ν. Πλαστήρα θα διευρυνθεί στο πλάτος που έχει σήμερα στο ένα άκρο του κοντά στην Πλαστήρα. Σε αυτό θα ενσωματωθούν θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, μία εκ των οποίων θα προορίζεται για ΑμεΑ, θέσεις στάθμευσης μοτοποδηλάτων και χώρους για κάδους απορριμμάτων.
Ανάλογες εργασίες θα γίνουν και στο τμήμα της καθόδου, όπως και στο πεζοδρόμιο που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τη γέφυρα.
Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται στο ποσόν των 96.300,00 ΕΥΡΩ.