14/4/09

Η φρίκη του πολέμου στη Γάζα

«Καραβάνι της Αλληλεγγύης»

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων συνεχίζοντας την προσπάθεια του να σταθεί κοντά στον Παλαιστινιακό λαό, ευαισθητοποιώντας τους πολίτες, συνεργάζεται με Φορείς και Οργανώσεις, που προσφέρουν άμεση και ουσιαστική βοήθεια στους συνανθρώπους μας, που ζουν το δράμα του πολέμου.
Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής ξεκίνησε η συνεργασία με το «Καραβάνι της Αλληλεγγύης», το οποίο δραστηριοποιείται σε κάθε περιοχή του πλανήτη που έχει ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας.
Στα πλαίσια της στήριξης των σκοπών της Οργάνωσης, διοργανώθηκε από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίων Αναργύρων και το Πολιτιστικό Κέντρο «Σπύρος Αποστόλου», Έκθεση Φωτογραφίας με την παρουσίαση φωτογραφικού υλικού από την τελευταία αποστολή της οργάνωσης στην Λωρίδα της Γάζας.
Το υλικό της έκθεσης που παρουσιάστηκε, ήταν πραγματικά συγκλονιστικό, καθώς απεικόνιζε με πολύ παραστατικό τρόπο την σκληρή πραγματικότητα που ζουν οι άνθρωποι της περιοχής εκείνης.
Παράλληλα, παρουσιάστηκαν οι σκοποί της οργάνωσης και οι τρόποι που μπορεί οποιοσδήποτε να συμβάλλει στην ενίσχυση των παιδιών, που ζουν την φρίκη του πολέμου.
«Είναι τιμή για την Πόλη μας η φιλοξενία τέτοιων προσπαθειών και αξίζει να τους δώσουμε την δέουσα προσοχή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος της Πόλης Νίκος Σαράντης, στα εγκαίνια της Έκθεσης, ενώ η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Αγ. Αναργύρων Αργυρώ Γιαννάκη σημείωσε ότι «η δική μας ελάχιστη προσφορά, είναι πολύτιμη για τα παιδιά που υποφέρουν στη δίνη άδικων πολέμων».
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την Οργάνωση «Καραβάνι της Αλληλεγγύης» στη διεύθυνση Πλ. Ελευθερίας 1 - Αθήνα, στο κατάστημα «Το δεύτερο χέρι» Φειδίου 14-16 (στη στοά), να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 210-3314334 & 210-3816886 ή να επισκεφθεί την ιστοσελίδα της στη διεύθυνση www.karavani.gr
(Από http://www.agan.gr)