13/4/09

Κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου





Εγκρίθηκαν από τη Νομαρχία 7.000.000 ευρώ


«Κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου». Αυτός είναι ο τίτλος του θέματος, που ψηφίστηκε και εντάχθηκε στο πρόγραμμα της Νομαρχίας και αφορά στο Δήμο Αγίων Αναργύρων.
Το όνειρο λοιπόν πολλών δεκαετιών, το όνειρο πολλών νέων θα γίνει πλέον πραγματικότητα, με την κατασκευή ενός σύγχρονου Κλειστού Γυμναστηρίου στην πόλη μας.
Η είδηση είναι πολύ σημαντική καθώς το συγκεκριμένο έργο αξίας 7.000.000 ευρώ, που «πέρασε» στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, είναι σαφές ότι βοηθά τον αθλητισμό και τους νέους μας, βοηθά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών των Αγίων Αναργύρων, βοηθά στην προσπάθεια που γίνεται να μετατραπούν οι Άγιοι Ανάργυροι σε μια σύγχρονη πόλη.
Το συγκεκριμένο έργο θα γίνει εκεί που βρίσκεται σήμερα το αθλητικό κέντρο και περιλαμβάνει και την εξίσου σημαντική διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Χαρακτηριστικά του έργου
Συγκεκριμένα, το υπό κατασκευή κλειστό γυμναστήριο θα περιλαμβάνει χώρο παλαίστρας και χώρο αθλοπαιδιών (μπάσκετ κτλ.), διαμορφωμένων σύμφωνα με προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, πλήρεις εγκαταστάσεις αποδυτηρίων, ιατρείο, γραφεία προπονητών, κ.α.
Όλοι οι χώροι θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένοι και εξοπλισμένοι ώστε να χρησιμοποιούνται από αθλητές και φιλάθλους με ειδικές ανάγκες.
Οι χώροι προσέλευσης κοινού και αθλητών, όπως και οι χώροι αναμονής, θα είναι ιδιαίτερα άνετοι και ευχερώς προσβάσιμοι από άτομα με κινητικά προβλήματα. Στις κερκίδες του κλειστού γυμναστηρίου θα μπορούν να φιλοξενηθούν πάνω από 400 θεατές.
Το έργο θα υποστηρίζεται από ηλεκτρομηχανικές εγκαταστάσεις, θα διαθέτει πλήρη κλιματισμό και ενεργειακή αυτονομία, που θα του επιτρέπει την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου
Ο περιβάλλον χώρος του συγκροτήματος χαρακτηρίζεται από τον σαφή διαχωρισμό και την οικονομία των κινήσεων πεζών και οχημάτων. Οι τεχνικές διαμόρφωσης του έργου θα είναι απλές, δόκιμες και θα επιτρέπουν την συντήρηση των επί μέρους τμημάτων του, χωρίς να προκαλούνται οχλήσεις στο σύνολο των εγκαταστάσεων.
Η φύτευση θα αποβλέπει στην αισθητική αναβάθμιση και την ενίσχυση της λειτουργικότητας του υπαίθριου χώρου. Τα υπαίθρια καθιστικά, που θα αποτελούν τμήμα του αστικού εξοπλισμού της πόλης, θα είναι κατανεμημένα σε διάφορα σημεία στον περιβάλλοντα χώρο του συγκροτήματος, ενώ προβλέπεται και η εγκατάσταση ενός κυλικείου.

Έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο, το όραμα λοιπόν και η προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο των κατοίκων του Δήμου Αγίων Αναργύρων, παίρνει και σε αυτή την περίπτωση σάρκα και οστά.