2/4/09

Συντηρητικές κατασχέσεις φορολογουμένων από τη Δ.Ο.Υ. Αγίων Αναργύρων

ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΡΑΝΤΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΕΦΟΡΟ

Στις 24 Μαρτίου τα Μ.Μ.Ε. είχαν ως είδηση, ότι διάφορες Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ) προχωρούν σε συντηρητικές κατασχέσεις φορολογουμένων. Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβανόταν και η Δ.Ο.Υ. Αγίων Αναργύρων.
Αμέσως ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Νίκος Σαράντης, δείχνοντας για μια ακόμη φορά τα γρήγορα αντανακλαστικά του, με επιστολή του προς τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ., ζήτησε άμεση ενημέρωση για το θέμα που έχει θορυβήσει αρκετούς μικροοφειλέτες, περί κατασχέσεως περιουσιακών στοιχείων.
Στις 31/3/2009 επισκέφθηκε μαζί με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Πολύδωρο Τσελέκα και ενημερώθηκαν άμεσα από τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. Αγίων Αναργύρων για τους καταλόγους που έχουν συνταχθεί και αποσταλεί προς τους ενδιαφερόμενους πολίτες του Δήμου.
Ο Δήμαρχος τόνισε, ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι το πρώτο επίπεδο Δημόσιας Διοίκησης και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δέχεται πρώτη το βάρος των πολιτών που πλήττονται, από τα όποια μέτρα της εκάστοτε Κεντρικής Διοίκησης.
Ζήτησε δε από τον προϊστάμενο και πήρε τη διαβεβαίωση ότι, οι υπηρεσίες της Δ.Ο.Υ., οι οποίες είναι υποχρεωμένες να στέλνουν κατά διαστήματα τέτοιου είδους βεβαιωτικούς καταλόγους, δεν θα προχωρήσουν σε συντηρητικές κατασχέσεις για τις μικροοφειλές. Παράλληλα ζήτησε να πάρει ορισμένα στατιστικά στοιχεία της Εφορίας, που δείχνουν το πλήθος και το μέγεθος των οφειλών.
Για ακόμη μια φορά, ο Νίκος Σαράντης με την παρέμβαση του αυτή, έδωσε το στίγμα της Δημοτικής Αρχής των Αγίων Αναργύρων, η οποία βρίσκετε πολύ κοντά στα μικρά και μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν την τοπική κοινωνία.
(Aπό http://www.agan.gov.gr)